Vroege mensen

moncler dames Chimpansee-gitaristen zijn dun op de grond. De fase in London Royal Albert Hall ziet weinig virtuozen voor vioolvioolmuizen. Conventionele wijsheid zegt dat muziek een relatief moderne menselijke uitvinding is, en een die, hoewel leuk en lonend, eerder een luxe dan een basisbehoefte van het leven is. moncler dames

Dit lijkt te zijn gedragen moncler heren jassen uit door de archeologische bewijs. Terwijl de eerste handassen en speren ongeveer 1,7 miljoen goedkope jaren respectievelijk respectievelijk 500.000 jaar oud zijn, zijn de vroegst bekende muziekinstrumenten slechts 40.000 jaar oud.

Maar graaf een beetje dieper en het verhaal wordt interessanter. Hoewel muziekinstrumenten een relatief recente innovatie lijken, is muziek zelf vrijwel zeker aanzienlijk ouder. Onderzoek suggereert dat het onze verre voorouders mogelijk heeft gemaakt om te communiceren vóór de uitvinding van de taal, werd gekoppeld aan de oprichting van monogamie en hielp de sociale lijm te bieden die nodig was voor de opkomst van de eerste grote vroege en pre-menselijke samenlevingen. Er is ook een groeiend bewijs dat muziek zelfs een diepere oorsprong kan hebben: sommige apen kunnen geluidspatronen onderscheiden op manieren die vergelijkbaar zijn met hoe mensen kleine verschillen tussen melodieën kunnen herkennen.

moncler heren Er is een duidelijke muzikale traditie moncler heren

moncler jassen dames Een letterlijke lezing van de prehistorie van muziek begint ongeveer 40.000 jaar geleden, met Europa op het punt van een enorme verandering. De regio was toen de thuisbasis van de Neanderthalers, die het hadden geërfd van vroegere menselijke soorten die zich al meer dan een miljoen jaar uitstrekten. Maar nu racete een nieuwe soort eigen mens door Europa. Homo sapiens was slim op een manier die Neanderthalers niet waren. Misschien nog belangrijker was dat ze bewapend waren met veel effectievere wapens. Binnen ongeveer 5.000 jaar had onze soort zich zo effectief verspreid en vermenigvuldigd dat hij misschien de tienendertigste van de Neanderthalers in aantal overtroffen heeft. Niet lang daarna verdwenen de Neanderthalers volledig. moncler jassen dames

moncler jas outlet Het dramatische tempo van deze verandering suggereert dat er enkele fundamentele verschillen zijn tussen onze soort en de Neanderthalers. Het bewijs op (en in) de grond versterkt de zaak. goedkope moncler jassen bijvoorbeeld, de Neanderthalers soms leefde in grotten, maar voor het grootste deel didnt last monlcer donsjacks om hen te versieren, hoewel het bewijs gepubliceerd in september 2014 suggereert dat ze misschien wat rudimentaire, abstracte kunst hebben gemaakt, geëtst in een muur van een grot in Gibraltar (zie video hieronder: tegoed: S. Finlayson, Gibraltar Museum). moncler jas outlet

moncler uitverkoop Toen onze soort echter arriveerde, werden grotmuren doeken voor indrukwekkend ambitieuze schilderijen. Moderne mensen begonnen ook met het uitsnijden van menselijke beeldjes en dieren uit been en ivoor kort nadat ze in Europa aankwamen. En om te gaan met hun nieuwe fascinatie voor de beeldende kunst, begonnen ze met het maken van bot- en ivoormuziekinstrumenten. moncler uitverkoop

is een duidelijke muzikale traditie, zegt Nicholas Conard van de Universiteit van T in Duitsland, die veel van de beste voorbeelden van deze vroege instrumenten heeft helpen ontdekken. zuidwesten Duitsland hebben we acht fluiten van drie verschillende Moncler outlet locaties. artistieke inspanningen lijken op het eerste gezicht misschien irrelevant voor het opmerkelijke succes van onze soort op kosten van de Neanderthalers. Sommige onderzoekers hebben zelfs beweerd dat muziek goedkoop weinig meer is dan een nutteloos bijproduct van onze intellectuele ontwikkeling. Voor Conard en anderen waren muziek en kunst echter belangrijk om die vroege moderne mensen te helpen een gevoel van groepsidentiteit en wederzijds vertrouwen te smeden waardoor ze zo succesvol konden worden.

Bekijk de afbeelding van Gedetailleerde kunstdenken gemaakt door oude mensen (Philippe Psaila / SPL) (Credit: Philippe Psaila / SPL)

2018 moncler de symbolische artefacten die we vinden laten zien dat er meer mensen op de grond waren en dit was sociale lijm die mensen hielp bij elkaar te houden en bijdroeg aan hun aanpassingsvoordeel, zegt hij. 2020 moncler

Onze arme Neanderthaler-neefjes hebben misschien moeite gehad om dat niveau van sociale eenheid op te bouwen en slaagden er niet in om gedeeltelijk te concurreren omdat ze geen kunst en muziek hadden.

moncler jassen heren sale Er is groeiend bewijs dat de Neanderthaler cognitieve vermogens vergelijkbaar waren met die van moderne mensen moncler jassen heren sale

moncler jas heren In werkelijkheid denken Conard en anderen dat het verhaal waarschijnlijk ingewikkelder is dan dat, omdat ze beweren dat de kunst en muziekinstrumenten die 40.000 jaar geleden in Europa zijn verschenen, zo verfijnd zijn dat ze geëvolueerd zijn uit eerdere artistieke tradities. In 2011 onthulden archeologen bijvoorbeeld dat ze gereedschappen en schelpen hadden gevonden die waarschijnlijk 100.000 jaar geleden in een grot in Zuid-Afrika werden gebruikt om moncler-jassen te mixen. moncler jas heren

moncler outlet sale Het is ook waarschijnlijk dat Neanderthalers niet de onbewerkte bruten waren van de volksverbeelding. Een herbeoordeling van het beschikbare bewijs dat door een Nederlandse groep is uitgevoerd, suggereert dat het geen breed gedragen ideeën ondersteunt over het feit dat de soort slechts primitieve goedkope gereedschappen en wapens heeft, niet over het vermogen om te communiceren met behulp van tekens en symbolen, een nauw dieet en alleen basis heeft. vormen van sociale organisatie. moncler outlet sale

moncler nederland is groeiend bewijs dat de Neanderthaler cognitieve capaciteiten vergelijkbaar waren met die van moderne mensen, zegt Ruth Biasco in het Gibraltar Museum. Het is niet ondenkbaar dat Neanderthalers misschien muziekinstrumenten hebben gemaakt en gebruikt, zegt ze, hoewel totdat solide bewijsmateriaal wordt gevonden om de suggestie te ondersteunen, zij goedkope voor de dames jassen liever voorzichtig blijven. moncler nederland

moncler jas dames Bekijk de afbeelding van Mogelijke palaeolithische Neanderthalerfluit (waarde: Jean Pierre Dalbra / CC door 2.0) moncler jas dames

In feite is er ten minste één kandidaat-Neanderthaler muziekinstrument een 43.000 jaar oude botfluit gevonden op een Neanderthal-site in Slovenië. De vondst is echter controversieel, met veel onderzoekers die beweren dat de fluitgaten niets meer zijn dan lekwonden die achterblijven toen een grote carnivoor op het bot kauwde.

moncler jas dames sale Het is een debat dat enkele van de moeilijkheden bij het identificeren van vroege muziekinstrumenten belicht. Om te beginnen zijn ze misschien niet helemaal uit het niets gemaakt, maar uit materialen die door natuurlijke processen geschikt waren om muziek te maken. Zelfs vandaag, bijvoorbeeld, beginnen didgeridoo-ambachtslieden hun instrumenten te maken door te zoeken naar bomen die zijn uitgehold door termieten. Het herkennen van dergelijke instrumenten op oude menselijke sites is niet onmogelijk, zegt de oorsprong van muziekonderzoeker Francesco d aan de universiteit van Bordeaux in Frankrijk. het vereist veel inspanning en toegewijd onderzoek. Toen de vocale anatomie op de onze leek, kun je concluderen dat ze vocale vaardigheden hadden die veel op de onze leken moncler jas dames sale

moncler jassen heren Iain Morley aan de Universiteit van Oxford, Engeland, die de muziek van moderne groepen jagers heeft bestudeerd, identificeert een ander obstakel voor het vinden van de vroegste muziekinstrumenten. In zijn boek The Prehistory of Music, dat vorig jaar werd gepubliceerd, benadrukte hij het punt dat veel traditionele instrumenten zijn gemaakt van bederfelijke materialen die relatief snel wegrotten. Dit betekent dat het erg moeilijk kan zijn om de vroegste objecten te vinden die worden gebruikt voor het maken van muziek, laat staan ​​vast te stellen of Neanderthalers er gebruik van hebben gemaakt. moncler jassen heren

Bekijk de afbeelding van een Nambische bosjesman speelt een traditioneel instrument (tegoed: Chris Sattlberger / SPL)

moncler jassen outlet Maar in zekere zin doet dit er niet echt toe. Er is één muziekinstrument dat onderzoekers met enig zelfvertrouwen ruimschoots kunnen stellen dateert van vóór de 40.000 jaar en dat hadden Neanderthalers vrijwel zeker tot hun beschikking. De menselijke stem heeft misschien minstens 530.000 jaar geleden zijn volle vocale bereik bereikt, wat suggereert dat verschillende soorten uitgestorven mensen, inclusief Neanderthalers, het potentieel hadden om te zingen. moncler jassen outlet

We weten dit vanwege enkele opmerkelijke vondsten van fossielen in het afgelopen decennium of zo. Er is een klein hoefijzervormig bot in onze nek, de hyoid, en sommige onderzoekers denken dat de vorm is veranderd toen onze stemdoos door onze keel schoof om een ​​positie in te nemen die ons in staat stelt om te praten en te zingen. Archeologen hebben nu een klein aantal van deze fragiele hyoïden gevonden die behoren tot de Neanderthalers en tot een andere, vroegere menselijke soort genaamd Homo heidelbergensis: ze hebben dezelfde vorm als de moderne humane hyoid.

moncler jassen dames sale Als de vocale anatomie op de onze leek, kun je concluderen dat ze vocale vaardigheden hadden die veel op de onze leken, zolang ze die konden beheersen, zegt Morley. moncler jassen dames sale

Bekijk de afbeelding van mannelijke en vrouwelijke zangvogels graag zingen (tegoed: Linda Yvonne / CC door 2.0)

De voice-box is misschien zelfs al eerder begonnen af ​​te dalen. Het zachte weefsel wordt niet bewaard in menselijke fossielen, maar de lagere positie in onze nek beïnvloedt de vorm van de basis van onze schedels. Een zorgvuldige blik op oude schedels suggereert dat zelfs die behorende tot onze 1.8 miljoen jaar oude voorlopers een enigszins neergedaalde stemkast hadden. Dit betekent dat onze voorouders mogelijk een zeer ruw vermogen hebben gehad om heel lang te zingen, en dat het vermogen geleidelijk is verbeterd in de loop van de tijd. Als dat zo is, zou dit impliceren dat mensen iets te winnen hadden bij het gebruik van de toonhoogte en toon van hun stem, maar wat?

Charles Darwin, de 19e-eeuwse natuuronderzoeker en vader van de evolutionaire biologie, was een van de eersten die probeerde uit te leggen waarom mensen muzikaal werden. In zijn boek uit 1871 over de evolutietheorie De afdaling van de mens, en selectie in verband met seks, stelde hij voor dat het analoog was aan vogelzang, omdat het mannen hielp om partners aan te trekken en rivalen te waarschuwen. Het idee is nu grotendeels uit de mode geraakt, omdat zingen geen exclusief mannelijk tijdverdrijf is: in bijna drie kwart van de zangvogels zingen bijvoorbeeld vrouwen ook.

Meer onlangs bedacht Thomas Geissmann van de universiteit van Zürich, Zwitserland, nog een interessante moncler jas outlet theorie. In een boek gepubliceerd in het jaar 2000, wees hij erop dat de vier andere zingende primaten (sommige lemuren, spookdieren, monclersale titi-apen en gibbons) allemaal monogame broedparen vormen zoals veel mensen, en dat duetting van duiven voornamelijk voorkomt in monogame soorten. Misschien heeft Geissmann gesuggereerd dat zingen op de een of andere manier gerelateerd is aan de evolutie van monogamie, hoewel precies hoe of waarom nog onduidelijk is.

Bekijk de afbeelding van Een paar gibbons zingen samen (tegoed: Andrew Walmsley / NPL)

moncler outlet Andere verklaringen voor de oorsprong van muziek benadrukken de voor de hand liggende overeenkomsten tussen menselijk lied en taal. De meesten van ons erkennen dat muziek ons ​​kan communiceren, zelfs een woordloze melodie kan ons gelukkig of verdrietig maken. Dean Falk aan de Florida State University in Tallahassee, VS, wijst erop dat we de emotionele toestand van iemand vaak kunnen begrijpen vanuit de toon van hun stem, zelfs als ze een taal spreken waarmee we niet vertrouwd zijn moncler outlet.